Rocarta-online

Targu Ocna


[Cuprins]

Date generale

Oras in Judetul Bacau, la confluenta Trotusului cu Siretul, mai exact in zona pitoreasca a contactului dintre Carpati si Subcarpati, pe Valea Trotusului, la 280m altitudine.

Targu Ocna

16100 locuitori. Exploatari de petrol si sare (salina). Rafinarie. Statiune balneo-climatica permanenta, cu izvoare minerale, clorurosodice, slab bicarbonatate, sulfuroase. Amplasata pe vatra unei asezari geto-dacice, localitatea s-a dezvoltat in stransa legatura cu exploatarea sarii din bogatele zacaminte de aici, cunoscute inca de pe vremea romanilor. Este atestata documentar, ca sat, in 1580, ca oras in 1680 si ca statiune balneoclimatica in 1894. Apele de aici sunt indicate in afectiuni ale aparatului locomotor, ginecologice, reumatismale; in salina s-a amenajat un sanatoriu subteran, care functioneaza intregul an, fiind intens solicitat in tratarea afectiunilor cailor respiratorii (in special astm).

Principalele obiective turistice

- Biserica Domneasca Sfanta Paraschiva, constructie din lemn, inaltata in sec. XVII si refacuta in 1725; - Manastirea Raducanu, monument de arhitectura baroca moldoveneasca, zidita in 1664 si apoi refacuta de marele logofat Raducanu Racovita in 1762-1764, cu pictura executata in 1881; - Biserica de lemn Sf. Gheorghe, realizata in plan triconc si avand un brau in torsada; in curtea sa se afla bustul scriitorului Costache Negri; - Biserica Sfantul Nicolae (1772). In apropiere se afla statiunea Slanic Moldova

Domenii


Click here to access the EduSoft website